Imprezy okolicznościowe

Przystawki serwowane indywidualnie:

  • Prosciutto crudo na sałatce z melona, mięty i ziaren granatu.
  • Wytrawna tarta z grzybami leśnymi i parmezanem z bukietem sałat i delikatnym sosem szczypiorkowym.
  • Chrupiące crostini z serem pleśniowym, gruszką, żurawiną i sosem miodowo – orzechowym.
  • Roladka z wędzonego łososia nadziewana chrzanowym serkiem podana z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.
  • Koreczki z mozzarelli i pomidorków koktajlowych na rukoli z salsą balsamiczną.
  • Involtini z cukinii szynki dojrzewającej nadziewane ziołowo – czosnkowym serkiem ricotta. 

Zupy:

  • Krem z pieczonych pomidorów.
  • Rosół domowy z warzywami i makaronem.
  • Argolemono – aksamitna zupa cytrynowa z grillowanym łososiem.
  • Zupa jarzynowa przecierana z grzankami czosnkowo – ziołowymi.
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą pachnący chrzanem. 
  • Barszcz z pasztecikiem lub z tortellini.
  • Aromatyczny krem z zielonego groszku podany z prażonym boczkiem wędzonym.

Dania główne:

  • Duszona karkówka w ostro – kwaśnym sosie pachnącym papryką i grzybami.
  • Pierś z kurczaka owinięta w szynkę dojrzewającą, nadziewana szpinakiem w sosie śmietanowo – serowym.
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonym pomidorem i serem pleśniowym w sosie tymiankowym.
  • Pieczone udko z kurczaka pachnące ziołami i czosnkiem na warzywach z sosem kaparowym.
  • Rolada ze schabu nadziewana boczkiem i grzybami w sosie z zielonym pieprzem.
  • Zapiekany filet z łososia pod pierzynką z ziół i parmezanu z sosem cytrynowo – porowym.
  • Filet z sandacza duszony w aromatycznym sosie kurkowym pachnącym świeżym koperkiem.
  • Pieczony filet z tilapii ze szpinakiem z nutą czosnku podany z delikatnym sosem gorgonzola. 

Dodatki do dań głównych:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem.
  • Ziemniaki zapiekane po nelsońsku.
  • Krokiety ziemniaczane z kaszą jaglaną.
  • Strudel z warzywami i ziemniakami pachnący ziołami.
  • Kopytka.
  • Różyczki ziemniaczane ( do 30 sztuk ).

Desery:

  • Tiramisu – oryginalny deser włoski na bazie serka mascarpone, kawy i biszkoptów.
  • Panna cotta – śmietankowa pianka o smaku waniliowym z sosem owocowym.
  • Sernik.
  • Biszkopt z kremem z serca mascarpone i owocami w galaretce.
  • Szarlotka na ciepło pachnąca cynamonem i goździkami z lodami waniliowymi.
  • Mus z gorzkiej czekolady z pomarańczami.

Dania serwowane na półmiskach ( przekąski ):

  • Półmisek mięs pieczonych (szynka, karkówka, schab), rolad mięsnych i pasztetu domowego z suszoną śliwką i morelą, podane z chrzanem i konfiturą z żurawiny.
  • Kaczka faszerowana mięsem i wątróbką drobiową podana w całości ze śliwkami w boczku (1 kaczka, około 10-13 porcji).
  • Ryba faszerowana z delikatnym sosem czosnkowym.
  • Ryba w tradycyjnym sosie greckim.
  • Tatar wołowy z marynatami.
  • Delikatne galaretki drobiowe z warzywami i marynowaną czerwoną cebulką.
  • Filety śledziowe w dwóch smakach.
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem.
  • Sałatka makaronowa ze szpinakiem, suszonym pomidorem, fetą i ziarnami słonecznika i dyni.
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa.
  • Sałatka grecka z fetą pachnąca oregano.
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem, fasolą czerwoną, ogórkiem kiszonym i sosem jogórtowo – czosnkowym.
  • MIX sałat zielonych z plastrami wędzonego łososia i mango.
  • MIX sałat z kawałkami grillowanego kurczaka z granatem i sosem musztardowo – miodowym.
  • Klasyczna sałatka z dojrzałych pomidorów i mozzarelli z pachnącą bazylią.
  • Rożki z ciasta francuskiego i szpinaku z sosem czosnkowym (2 sztuki).
  • Półmisek grillowanych warzyw (papryka, bakłażan, cukinia, pieczarki, cebula) z ziołami i salsą balsamiczną.
  • Bakłażan w parmezanie zapiekany z pomidorami i mozzarellą podany z sosem pomidorowym.
  • Tarta z wędzonym boczkiem i porami z dodatkiem goudy i parmezanu.
  • Kulebiak ze szpinakiem i rybą wędzoną z delikatnym sosem jogurtowym.
  • Jajka faszerowane z masą szpinakową z dodatkiem wędzonego łososia.  

Dodatkowo:

  • Napoje zimne (według zużycia) – 7 zł/l
  • Serwis kawowy – 7 zł/osoba
  • Alkohol dostarczony przez zleceniodawcę (korkowe) – 6 zł/od osoby dorosłej.
  • Dodatkowe godziny nocne, liczone od godziny 23.00 – 75 zł
  • Dzieci do 3 lat bezpłatnie(bez konsumpcji). Do lat 12 – 50%