Menu

Weekendowy obiad w  restauracji Park Cafe to doskonały sposób na spędzenie sobotniego lub niedzielnego popołudnia. Zaproś Twoją rodzinę i przyjaciół na wspólną biesiadę i świętujcie razem, nie przejmując się sprzątaniem czy serwowaniem dań. Nasz zespół zajmie się wszystkim, – co weekend proponujemy Państwu nowe, urozmaicone i wyśmienite menu.

Zapraszamy do Park Cafe!

*Menu ważne od.15-04-2016

Wkładka sezonowa

– Grillowany camembert z gruszką, borówką, rukolą i sosem miodowo orzechowym.

19,00 zł

– Chłodnik z botwinki i wiosennych warzyw z jajkiem i kiełkami rzodkwii.

14,00 zł

– Pierś z kaczkiz musem z młodej marchwi, modrą kapustą z czarną porzeczką wraz z kukurydzianymi krokiecikami i fasolką szparagową w orzechowej kruszące z sosem balsamicznym.

39,00 zł

– Okoń morski z ciepłą sałatką z bobu, szparagów, szynki długo dojrzewającej na puree chrzanowym wraz z chipsem z selera.

37,00 zł

– Eklerka z kremem karmelowo-kawowym z owocami sezonowymi i sosem wiśniowym.

14,00 zł

Przystawki

1. Carpaccio wołowe z zielonym pesto na bazie świeżych ziół, parmezanu, czosnku i prażonych migdałów na rukoli z kaparami.*

26,00 zł

2. Carpaccio z marynowanego łososia i musu paprykowego na rukoli z sosem cytrynowo-miodowym.*

25,00 zł

3. Zapiekany bakłażan w parmezanie z pomidorami i mozzarellą w aromatycznym sosie pomidorowym. *

21,00 zł

4. Bruschetta z pomidorami, mozzarellą, szynką dojrzewającą i rukolą. *

15,00 zł

5. Tatar z wędzonego łososia na ziołowych grzankach z marynowaną czerowna cebulką*

 

* Do przystawek serwujemy bułeczki własnego wypieku.* nie dotyczy bruschetty

25,00 zł

Sałaty

6. Sałata z wątróbką drobiową i sosem malinowym z dodatkiem pomidora, ogórka, selera naciowego i czerwonej cebuli.(*

23,00 zł

7.Sałata z grillowanym kurczakiem, pomidorem ,ogórkiem, pomarańczą , selerem naciowym , i sosem musztardowo-miodowym *

23,00 zł

8.Sałata z krewetkami, oliwkami, papryką, ogórkiem, pomidorem i pikantnym sosem miodowo- cytrynowym *

 

* Do każdej sałaty podajemy bułeczki własnego wypieku.

25,00 zł

Zupy

9.Rosół domowy pachnący lubczykiem z makaronem i warzywami

10,00 zł

10.Aksamitny krem z pieczonych pomidorów

12,00 zł

11. Śródziemnomorska zupa rybna ze świeżym tymiankiem i szafranem

13,00 zł

Makarony

12. Spaghetti carbonara z boczkiem wędzonym i sosem śmietanowym na bazie żółtek i parmezanu

22,00 zł

13.Lasagne z sosem bolognese

26,00 zł

14.Spaghetti z zielonym pesto na bazie świeżych ziół, rukoli, parmezanu i prażonych migdałów

24,00 zł

15.Penne matriciana z boczkiem i pomidorami

23,00 zł

16.Makaron barwiony sepią z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi doprawionymi peperoncino i czosnkiem

23,00 zł

Dania mięsne

23.Kotlet po Mediolańsku ze schabu w chrupiącej panierce z parmezanem i tymiankiem*

34,00 zł

24.Filet Mignon z polędwiczki wieprzowej owiniętej w szynkę dojrzewającą w aksamitnym sosem maślanym *

40,00 zł

25.Pieczona kaczka w sosie pomarańczowym z aromatyczną czerwoną kapustą pachnącą cynamonem i jałowcem *

36,00 zł

26.Stek z polędwicy wołowej prosto z grilla, otulony w boczek wędzony, podany z klasycznym sosem chimichurri na bazie ziół, czosnku, chili i limonki*

 

* Wszystkie dania mięsne serwowane są z ziemniakami opiekanymi lub gotowanymi z masłem i koperkiem wg Państwa uznania

47,00 zł

Dania rybne

27.Filety z pstrąga smażone na maśle w muślinowym sosie krewetkowym *

38,00 zł

28.Smażone na maśle filety z dorady pachnące czosnkiem i świeżymi ziołami w sosie z pomidorków koktajlowych*

40,00 zł

29.Filet z łososia prosto z pieca na ratatoule z wiosennych warzyw polanych sesem cytrynowo-estragonowym *

37,00 zł

30. Duszony sandacz w aromatycznym sosie kurkowym pachnącym świeżym koperkiem *

38,00 zł

31.Duszone kalmary w słodko – ostrej salsie paprykowej z nutą świeżego tymianku i czosnku*

 

* Wszystkie dania mięsne serwowane są z ziemniakami opiekanymi lub gotowanymi z masłem i koperkiem wg Państwa uznania.

35,00 zł

Dania dziecięce

32.Domowy rosół z makaronem

8,00 zł

33.Spaghetti z pomidorowym sosem i parmezanem

15,00 zł

34.Nuggetsy z kurczaka w sezamowym cieście, podany z frytkami i surówką z marchwi

16,00 zł

35.Panierowane paluszki z sandacza z frytkami i zielonym groszkiem cukrowym

18,00 zł

Desery

36.Tiramisu

14,00 zł

37.Profiterole z delikatnym kremem waniliowym i polewa czekoladową

13,00 zł

38.Szarlotka podana na ciepło z lodami waniliowymi

13,00 zł

39.Domowe semifredo z czekoladą, orzechami i owocami polane sosem karmelowym

16,00 zł