Przystawki serwowane indywidualnie:
- Prosciutto crudo na sałatce z melona, mięty i ziaren granatu.
- Wytrawna tarta z grzybami leśnymi i parmezanem z bukietem sałat i delikatnym sosem szczypiorkowym.
- Chrupiące crostini z serem pleśniowym, gruszką, żurawiną i sosem miodowo - orzechowym.
- Roladka z wędzonego łososia nadziewana chrzanowym serkiem podana z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.
- Koreczki z mozzarelli i pomidorków koktajlowych na rukoli z salsą balsamiczną.
- Involtini z cukinii szynki dojrzewającej nadziewane ziołowo - czosnkowym serkiem ricotta.
Zupy:
- Krem z pieczonych pomidorów.
- Rosół domowy z warzywami i makaronem.
- Argolemono - aksamitna zupa cytrynowa z grillowanym łososiem.
- Zupa jarzynowa przecierana z grzankami czosnkowo - ziołowymi.
- Żurek z jajkiem i kiełbasą pachnący chrzanem.
- Barszcz z pasztecikiem lub z tortellini.
- Aromatyczny krem z zielonego groszku podany z prażonym boczkiem wędzonym.
Dania główne:
- Duszona karkówka w ostro - kwaśnym sosie pachnącym papryką i grzybami.
- Pierś z kurczaka owinięta w szynkę dojrzewającą, nadziewana szpinakiem w sosie śmietanowo - serowym.
- Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonym pomidorem i serem pleśniowym w sosie tymiankowym.
- Pieczone udko z kurczaka pachnące ziołami i czosnkiem na warzywach z sosem kaparowym.
- Rolada ze schabu nadziewana boczkiem i grzybami w sosie z zielonym pieprzem.
- Zapiekany filet z łososia pod pierzynką z ziół i parmezanu z sosem cytrynowo - porowym.
- Filet z sandacza duszony w aromatycznym sosie kurkowym pachnącym świeżym koperkiem.
- Pieczony filet z tilapii ze szpinakiem z nutą czosnku podany z delikatnym sosem gorgonzola.
Dodatki do dań głównych:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem.
- Ziemniaki zapiekane po nelsońsku.
- Krokiety ziemniaczane z kaszą jaglaną.
- Strudel z warzywami i ziemniakami pachnący ziołami.
- Kopytka.
- Różyczki ziemniaczane ( do 30 sztuk ).
Desery:
- Tiramisu - oryginalny deser włoski na bazie serka mascarpone, kawy i biszkoptów.
- Panna cotta - śmietankowa pianka o smaku waniliowym z sosem owocowym.
- Sernik.
- Biszkopt z kremem z serca mascarpone i owocami w galaretce.
- Szarlotka na ciepło pachnąca cynamonem i goździkami z lodami waniliowymi.
- Mus z gorzkiej czekolady z pomarańczami.
Dania serwowane na półmiskach ( przekąski ):
- Półmisek mięs pieczonych (szynka, karkówka, schab), rolad mięsnych i pasztetu domowego z suszoną śliwką i morelą, podane z chrzanem i konfiturą z żurawiny.
- Kaczka faszerowana mięsem i wątróbką drobiową podana w całości ze śliwkami w boczku (1 kaczka, około 10-13 porcji).
- Ryba faszerowana z delikatnym sosem czosnkowym.
- Ryba w tradycyjnym sosie greckim.
- Tatar wołowy z marynatami.
- Delikatne galaretki drobiowe z warzywami i marynowaną czerwoną cebulką.
- Filety śledziowe w dwóch smakach.
- Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem.
- Sałatka makaronowa ze szpinakiem, suszonym pomidorem, fetą i ziarnami słonecznika i dyni.
- Tradycyjna sałatka jarzynowa.
- Sałatka grecka z fetą pachnąca oregano
- .Sałatka ziemniaczana z boczkiem, fasolą czerwoną, ogórkiem kiszonym i sosem jogurtowo - czosnkowym.
- MIX sałat zielonych z plastrami wędzonego łososia i mango.
- MIX sałat z kawałkami grillowanego kurczaka z granatem i sosem musztardowo - miodowym.
- Klasyczna sałatka z dojrzałych pomidorów i mozzarelli z pachnącą bazylią.
- Rożki z ciasta francuskiego i szpinaku z sosem czosnkowym (2 sztuki).
- Półmisek grillowanych warzyw (papryka, bakłażan, cukinia, pieczarki, cebula) z ziołami i salsą balsamiczną.
- Bakłażan w parmezanie zapiekany z pomidorami i mozzarellą podany z sosem pomidorowym.
- Tarta z wędzonym boczkiem i porami z dodatkiem goudy i parmezanu.
- Kulebiak ze szpinakiem i rybą wędzoną z delikatnym sosem jogurtowym.
- Jajka faszerowane z masą szpinakową z dodatkiem wędzonego łososia.
Dodatkowo:
- Napoje zimne (według zużycia) - 7 zł/l
- Serwis kawowy - 7 zł/osoba
- Alkohol dostarczony przez zleceniodawcę (korkowe) - 6 zł/od osoby dorosłej.
- Dodatkowe godziny nocne, liczone od godziny 23.00 - 75 zł
- Dzieci do 3 lat bezpłatnie(bez konsumpcji). Do lat 12 - 50%
|