en pl

Wesela

Dzień Ślubu i Przyjęcia Weselnego będzie przez Państwa pamiętany na zawsze. Zachowa się także w pamięci Państwa Gości. Warto więc zadbać o to, by wszystko w nim było wyjątkowe - miejsce przyjęcia i atmosfera. Naszym priorytetem jest Gość, któremu pragniemy zapewnić maksimum komfortu i zadowolenia. Z troską o najdrobniejszy szczegół zadbamy o to, aby przyjęcie weselne przerodziło się w cudowne i wyjątkowe wydarzenie, które na długo zapadnie w pamięci Państwa oraz wszystkich zgromadzonych Gości.


Restauracja Park Cafe stanowi niebanalną mieszankę stylu, elegancji oraz komfortu w otoczeniu malowniczego krajobrazu jakim jest Park Jakubowy - doskonałe miejsce na wykonanie sesji zdjęciowej.

      

Pełne wykwintnych potraw menu weselne – wywodzące się z kuchni tradycyjnej i europejskiej dania – zachwycą Państwa wyszukanym smakiem. Dla Państwa wygody przygotowaliśmy propozycje menu, jednak jeśli chcą Państwo stworzyć własną, niepowtarzalną kompozycję dań – chętnie uwzględnimy Państwa preferencje i podzielimy się bogatym doświadczeniem.

Menu 140zł/os

Dania serwowane indywidualnie do stołu:

Zupa:
  • Rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem.
Danie główne:
  • Pierś z kurczaka faszerowana tapenadą z suszonych pomidorów i oliwek w sosie maślanym, z zapiekanką ziemniaczaną i brokułami.

Dania podane na bufecie:

Bufet dań ciepłych:
  • Pieczeń wieprzowa szpikowana czosnkiem w sosie grzybowym z ziemniakami pieczonymi.
  • Lazania po bolońsku w sosie pomidorowym.
  • Pieczone w ziołach filety z miruny w sosie szpinakowym z kluseczkami.
  • Warzywa gotowane w emulsji ziołowej.
Bufet dań zimnych:
  • Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
  • Galantyna z kurczaka.
  • Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
  • Śledzik w dwóch smakach.
  • Ryba w zalewie octowej.
  • Terrina rybna faszerowana szpinakiem.
Bufet sałatkowy:
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem.
  • Sałatka grecka.
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa.
  • Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Menu 160 zł/os

Dania serwowane indywidualnie do stołu:

Zupa:
  • Aksamitny krem z pieczonych pomidorów z oliwą ziołow
Danie główne:
  • Grillowany schab podany na puree z selera, kaszą bulgur i glazurowaną marchewką w sosie z czarnego pieprzu.

Dania podane na bufecie:

Bufet dań ciepłych:
  • Polędwiczki z kurczaka w sosie kaparowym z kopytkami.
  • Boef Strogonow.
  • Filety z dorsza na włoskiej pepperonacie z brokułami.
  • Makaron pene w sosie pesto z parmezanem.
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem.
Bufet dań zimnych:
  • Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
  • Galantyna z kurczaka.
  • Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
  • Tymbaliki drobiowe z piklowaną cebulką.
  • Śledzik w dwóch smakach.
  • Pstrąg faszerowany warzywami.
  • Mus z wędzonej ryby. 
Bufet sałatkowy:
  • Sałatka grecka.
  • MIX kolorowych sałat z pstrągiem i dresingiem koperkowym.
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa.
  • Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Menu 180zł/os


Dania serwowane indywidualnie do stołu:

Zupa:
  • Krem z białych warzyw z emulsją z zielonego groszku i kiełkami rzodkiewki.
Danie główne:
  • Opiekana polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami podana na puree ziemniaczanym z chrzanem, fasolką szparagową i sosem żubrowym.

Dania podane na bufecie:

Bufet dań ciepłych:
  • Tradycyjne zraziki wołowe w sosie z czerwonego wina z kaszą pęczak.
  • Grilowane udko z kurczaka w sosie paprykowym z opiekanymi ziemniaczkami.
  • Regionalne pierożki z mięsem i warzywami okraszone cebulką.
  • Łosoś z pieca w pomarańczach.
  • Gotowane ziemniaki z koperkiem.
Bufet dań zimnych:
  • Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
  • Rolada z kaczki z musem orzechowym.
  • Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
  • Tradycyjny befsztyk tatarski z dodatkami.
  • Galaretki z ogonów wołowych z musztardą francuską.
  • Tatar z marynowanego śledzia na pumperniklu.
  • Terrina z sandacza faszerowana łososiem
  • Ryba w zalewie octowej.
Bufet sałatkowy:
  • Sałatka z pieczonych buraków z wędzonym serem, orzechami włoskimi i rukolą w sosie miodowym.
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, czerwoną fasolą i warzywami.
  • MIX sałat z grillowanymi warzywani, fetą i oliwkami z zielonym winegret.
  • Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Dania serwowane (godzina do ustalenia):

  • Flaki