Dzień Ślubu i Przyjęcia Weselnego będzie przez Państwa pamiętany na zawsze. Zachowa się także w pamięci Państwa Gości. Warto więc zadbać o to, by wszystko w nim było wyjątkowe - miejsce przyjęcia i atmosfera. Naszym priorytetem jest Gość, któremu pragniemy zapewnić maksimum komfortu i zadowolenia. Z troską o najdrobniejszy szczegół zadbamy o to, aby przyjęcie weselne przerodziło się w cudowne i wyjątkowe wydarzenie, które na długo zapadnie w pamięci Państwa oraz wszystkich zgromadzonych Gości.
Restauracja Park Cafe stanowi niebanalną mieszankę stylu, elegancji oraz komfortu w otoczeniu malowniczego krajobrazu jakim jest Park Jakubowy - doskonałe miejsce na wykonanie sesji zdjęciowej.
Pełne wykwintnych potraw menu weselne – wywodzące się z kuchni tradycyjnej i europejskiej dania – zachwycą Państwa wyszukanym smakiem. Dla Państwa wygody przygotowaliśmy propozycje menu, jednak jeśli chcą Państwo stworzyć własną, niepowtarzalną kompozycję dań – chętnie uwzględnimy Państwa preferencje i podzielimy się bogatym doświadczeniem.
Menu 140zł/osDania serwowane indywidualnie do stołu:Zupa:- Rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem.
Danie główne:- Pierś z kurczaka faszerowana tapenadą z suszonych pomidorów i oliwek w sosie maślanym, z zapiekanką ziemniaczaną i brokułami.
Dania podane na bufecie:Bufet dań ciepłych:- Pieczeń wieprzowa szpikowana czosnkiem w sosie grzybowym z ziemniakami pieczonymi.
- Lazania po bolońsku w sosie pomidorowym.
- Pieczone w ziołach filety z miruny w sosie szpinakowym z kluseczkami.
- Warzywa gotowane w emulsji ziołowej.
Bufet dań zimnych:- Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
- Galantyna z kurczaka.
- Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
- Śledzik w dwóch smakach.
- Ryba w zalewie octowej.
- Terrina rybna faszerowana szpinakiem.
Bufet sałatkowy:- Sałatka z grillowanym kurczakiem.
- Sałatka grecka.
- Tradycyjna sałatka jarzynowa.
- Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.
|
Menu 160 zł/osDania serwowane indywidualnie do stołu:Zupa:- Aksamitny krem z pieczonych pomidorów z oliwą ziołow
Danie główne: - Grillowany schab podany na puree z selera, kaszą bulgur i glazurowaną marchewką w sosie z czarnego pieprzu.
Dania podane na bufecie:Bufet dań ciepłych:- Polędwiczki z kurczaka w sosie kaparowym z kopytkami.
- Boef Strogonow.
- Filety z dorsza na włoskiej pepperonacie z brokułami.
- Makaron pene w sosie pesto z parmezanem.
- Ziemniaki gotowane z koperkiem.
Bufet dań zimnych:- Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
- Galantyna z kurczaka.
- Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
- Tymbaliki drobiowe z piklowaną cebulką.
- Śledzik w dwóch smakach.
- Pstrąg faszerowany warzywami.
- Mus z wędzonej ryby.
Bufet sałatkowy:- Sałatka grecka.
- MIX kolorowych sałat z pstrągiem i dresingiem koperkowym.
- Tradycyjna sałatka jarzynowa.
- Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.
| Menu 180zł/os
Dania serwowane indywidualnie do stołu:Zupa: - Krem z białych warzyw z emulsją z zielonego groszku i kiełkami rzodkiewki.
Danie główne:- Opiekana polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami podana na puree ziemniaczanym z chrzanem, fasolką szparagową i sosem żubrowym.
Dania podane na bufecie:Bufet dań ciepłych:- Tradycyjne zraziki wołowe w sosie z czerwonego wina z kaszą pęczak.
- Grilowane udko z kurczaka w sosie paprykowym z opiekanymi ziemniaczkami.
- Regionalne pierożki z mięsem i warzywami okraszone cebulką.
- Łosoś z pieca w pomarańczach.
- Gotowane ziemniaki z koperkiem.
Bufet dań zimnych:- Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).
- Rolada z kaczki z musem orzechowym.
- Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.
- Tradycyjny befsztyk tatarski z dodatkami.
- Galaretki z ogonów wołowych z musztardą francuską.
- Tatar z marynowanego śledzia na pumperniklu.
- Terrina z sandacza faszerowana łososiem
- Ryba w zalewie octowej.
Bufet sałatkowy:- Sałatka z pieczonych buraków z wędzonym serem, orzechami włoskimi i rukolą w sosie miodowym.
- Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, czerwoną fasolą i warzywami.
- MIX sałat z grillowanymi warzywani, fetą i oliwkami z zielonym winegret.
- Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.
Dania serwowane (godzina do ustalenia): |