Wigilia 2018

Oferty wigilijne 


Zestaw 1.

Dania serwowane indywidualnie:
  • Płatki marynowanej ryby w occie balsamicznym i miodzie z chrupiącym tostem
  • Wigilijny barszcz z uszkami.
  • Filet z ryby podany na puree kalafiorowym, pieczonym ziemniakiem, gotowanymi brokułami i sosem z wędzonej ryby.
  • Rolada makowa z musem twarogowym, miodem i sosem waniliowym.
  • Kompot z suszu. 


Cena 75 zł   

Zestaw 2.

Dania serwowane indywidualnie:
  • Rosół z łososia z rybnymi pulpecikami.
  • Filet z ryby na risotto z zielonym groszkiem, kremem z pieczonej cebuli i sosem mascarpone.
Półmiski podane w stoły:
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa.
  • Trio śledziowe.
  • Ryba po grecku.
  • Terrina rybna faszerowana szpinakiem.
  • Strudel z pieczarkami i cebulą.
Desery:
  • Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi oblany czekoladą.
  • Rolada makowa.
  • Kompot z suszu. 


Cena 90 zł   

Zestaw 3.

Dania serwowane indywidualnie:
  • Grzybowa z łazankami.
Półmiski podawane w stoły:
  • Pierogi z kapustą i grzybami.
  • Smażona ryba w sosie z razowego chleba i duszonymi pieczarkami.
  • Łazanki z wigilijną kapustą z grochem.
  • Gołąbki rybne w sosie pomidorowym.
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem.
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa.
  • Trio śledziowe.
  • Strudel z pieczarkami i cebulką.
  • Terrina rybna faszerowana szpinakiem.
  • Ryba w galarecie.
  • MIX sałat ze świeżymi warzywami i dressingiem musztardowym.
  • Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i wędzona rybą.
Desery:
  • Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi oblany czekoladą.
  • Ciasto drożdżowe z owocami.
  • Kutia z makiem i bakaliami
  • Kompot z suszu.  


Cena 110 zł


* W każdym z wariantów w cenę wliczony jest serwis kawowy.