Wesela

wesela

Dzień Ślubu i Przyjęcia Weselnego będzie przez Państwa pamiętany na zawsze. Zachowa się także w pamięci Państwa Gości. Warto więc zadbać o to, by wszystko w nim było wyjątkowe – miejsce przyjęcia i atmosfera. Naszym priorytetem jest Gość, któremu pragniemy zapewnić maksimum komfortu i zadowolenia. Z troską o najdrobniejszy szczegół zadbamy o to, aby przyjęcie weselne przerodziło się w cudowne i wyjątkowe wydarzenie, które na długo zapadnie w pamięci Państwa oraz wszystkich zgromadzonych Gości.

Restauracja Park Cafe stanowi niebanalną mieszankę stylu, elegancji oraz komfortu w otoczeniu malowniczego krajobrazu jakim jest Park Jakubowy – doskonałe miejsce na wykonanie sesji zdjęciowej.       

Pełne wykwintnych potraw menu weselne – wywodzące się z kuchni tradycyjnej i europejskiej dania – zachwycą Państwa wyszukanym smakiem. Dla Państwa wygody przygotowaliśmy propozycje menu, jednak jeśli chcą Państwo stworzyć własną, niepowtarzalną kompozycję dań – chętnie uwzględnimy Państwa preferencje i podzielimy się bogatym doświadczeniem.]

Menu 140zł/os.

Dania serwowane indywidualnie do stołu:

Zupa:

• Rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem.

Danie główne:

• Pierś z kurczaka faszerowana tapenadą z suszonych pomidorów i oliwek w sosie maślanym, z zapiekanką ziemniaczaną i brokułami.

Dania podane na bufecie:

a) Bufet dań ciepłych:

Pieczeń wieprzowa szpikowana czosnkiem w sosie grzybowym z ziemniakami pieczonymi.

Lazania po bolońsku w sosie pomidorowym.

Pieczone w ziołach filety z miruny w sosie szpinakowym z kluseczkami.

Warzywa gotowane w emulsji ziołowej.

b) Bufet dań zimnych:

Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).

Galantyna z kurczaka.

Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.

Śledzik w dwóch smakach.

Ryba w zalewie octowej.

Terrina rybna faszerowana szpinakiem.

c) Bufet sałatkowy:

Sałatka z grillowanym kurczakiem.

Sałatka grecka.

Tradycyjna sałatka jarzynowa.

Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Menu 160 zł/os.

Dania serwowane indywidualnie do stołu

Zupa:

• Aksamitny krem z pieczonych pomidorów z oliwą ziołową.

Danie główne:

• Grillowany schab podany na puree z selera, kaszą bulgur i glazurowaną marchewką w sosie z czarnego pieprzu.

Dania podane na bufecie:

a) Bufet dań ciepłych:

Polędwiczki z kurczaka w sosie kaparowym z kopytkami.

Boef Strogonow.

Filety z dorsza na włoskiej pepperonacie z brokułami.

Makaron pene w sosie pesto z parmezanem.

Ziemniaki gotowane z koperkiem.

b) Bufet dań zimnych:

Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).

Galantyna z kurczaka.

Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.

Tymbaliki drobiowe z piklowaną cebulką.

Śledzik w dwóch smakach.

Pstrąg faszerowany warzywami.

Mus z wędzonej ryby.

c) Bufet sałatkowy:

Sałatka grecka.

MIX kolorowych sałat z pstrągiem i dresingiem koperkowym.

Tradycyjna sałatka jarzynowa.

Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Menu 180zł/os.

Dania serwowane indywidualnie do stołu:

Zupa:

• Krem z białych warzyw z emulsją z zielonego groszku i kiełkami rzodkiewki.

Danie główne:

• Opiekana polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami podana na puree ziemniaczanym z chrzanem, fasolką szparagową i sosem żubrowym.

Dania podane na bufecie:

a) Bufet dań gorących:

Tradycyjne zraziki wołowe w sosie z czerwonego wina z kaszą pęczak.

Grilowane udko z kurczaka w sosie paprykowym z opiekanymi ziemniaczkami.

Regionalne pierożki z mięsem i warzywami okraszone cebulką.

Łosoś z pieca w pomarańczach.

Gotowane ziemniaki z koperkiem.

b) Bufet dań zimnych:

Mięsa pieczone (karkówka, schab ze śliwką, boczek faszerowany).

Rolada z kaczki z musem orzechowym.

Swojski pasztet z konfiturą z żurawiny.

Tradycyjny befsztyk tatarski z dodatkami.

Galaretki z ogonów wołowych z musztardą francuską.

Tatar z marynowanego śledzia na pumperniklu.

Terrina z sandacza faszerowana łososiem

Ryba w zalewie octowej.

c) Bufet sałatkowy:

Sałatka z pieczonych buraków z wędzonym serem, orzechami włoskimi i rukolą w sosie miodowym.

Sałatka ziemniaczana z ędzonym boczkiem, czerwoną fasolą i warzywami.

MIX sałat z grillowanymi warzywani, fetą i oliwkami z zielonym winegret.

Pikle, sosy zimne, pieczywo, masło.

Dania serwowane (godzina do ustalenia):

Flaki